Interview Questions

AJAX Interview Questions Android Interview Questions Angular 2 Interview Questions AngularJs Interview Questions Apache Presto Interview Questions Apache Tapestry Interview Questions Arduino Interview Questions ASP.NET MVC Interview Questions Aurelia Interview Questions AWS Interview Questions Blockchain Interview Questions Bootstrap Interview Questions C Interview Questions C Programming Coding Interview Questions C# Interview Questions C++ Interview Questions Cakephp Interview Questions Cassandra Interview Questions CherryPy Interview Questions Clojure Interview Questions Cobol Interview Questions CodeIgniter interview Questions CoffeeScript Interview Questions Cordova Interview Questions CouchDB interview questions CSS Buttons Interview Questions CSS Interview Questions D Programming Language Interview Questions Dart Programming Language Interview Questions Data structure & Algorithm Interview Questions DB2 Interview Questions DBMS Interview Questions Django Interview Questions Docker Interview Questions DOJO Interview Questions Drupal Interview Questions Electron Interview Questions Elixir Interview Questions Erlang Interview Questions ES6 Interview Questions and Answers Euphoria Interview Questions ExpressJS Interview Questions Ext Js Interview Questions F# Interview Questions Firebase Interview Questions Flask Interview Questions Flex Interview Questions Fortran Interview Questions Foundation Interview Questions Framework7 Interview Questions FuelPHP Framework Interview Questions Go Programming Language Interview Questions Google Maps Interview Questions Groovy interview Questions GWT Interview Questions Hadoop Interview Questions Haskell Interview Questions Highcharts Interview Questions HTML Interview Questions HTTP Interview Questions Ionic Interview Questions iOS Interview Questions IoT Interview Questions Java BeanUtils Interview Questions Java Collections Interview Questions Java Interview Questions Java JDBC Interview Questions Java Multithreading Interview Questions Java OOPS Interview Questions Java Programming Coding Interview Questions Java Swing Interview Questions JavaFX Interview Questions JavaScript Interview Questions JCL (Job Control Language) Interview Questions Joomla Interview Questions jQuery Interview Questions js Interview Questions JSF Interview Questions JSP Interview Questions KnockoutJS Interview Questions Koa Interview Questions Laravel Interview Questions Less Interview Questions LISP Interview Questions Magento Interview Questions MariaDB Interview Questions Material Design Lite Interview Questions Materialize CSS Framework Interview Questions MathML Interview Questions MATLAB Interview Questions Meteor Interview Questions MongoDB interview Questions Moo Tools Interview Questions MySQL Interview Questions NodeJS Interview Questions OpenStack Interview Questions Oracle DBA Interview Questions Pascal Interview Questions Perl interview questions Phalcon Framework Interview Questions PhantomJS Interview Questions PhoneGap Interview Questions Php Interview Questions PL/SQL Interview Questions PostgreSQL Interview Questions PouchDB Interview Questions Prototype Interview Questions Pure CSS Interview Questions Python Interview Questions R programming Language Interview Questions React Native Interview Questions ReactJS Interview Questions RequireJs Interview Questions RESTful Web Services Interview Questions RPA Interview Questions Ruby Interview Questions Ruby on Rails Interview Questions SAS Interview Questions SASS Interview Questions Scala Interview Questions Sencha Touch Interview Questions SEO Interview Questions Servlet Interview Questions SQL Interview Questions SQL Server Interview Questions SQLite Interview Questions Struts Interview Questions SVG Interview Questions Swift Interview Questions Symfony PHP Framework Interview Questions T-SQL(Transact-SQL) Interview Questions TurboGears Framework Interview Questions TypeScript Interview Questions UiPath Interview Questions VB Script Interview Questions VBA Interview Questions WCF Interview Questions Web icon Interview Questions Web Service Interview Questions Web2py Framework Interview Questions WebGL Interview Questions Website Development Interview Questions WordPress Interview Questions Xamarin Interview Questions XHTML Interview Questions XML Interview Questions XSL Interview Questions Yii PHP Framework Interview Questions Zend Framework Interview Questions

PhoneGap Interview Questions 2020

Top 50 Phonegap Interview Questions with their Answers

Once you have acquired practical knowledge of the PhoneGap technology, you will now be able to search for a job as a mobile app developer. In a PhoneGap based job, you will get to learn about the architectures of a mobile app.

We have listed down some PhoneGap interviews questions to prepare for the PhoneGap job efficiently: -

Q 1. Define PhoneGap.

Ans:- PhoneGap is a kind of mobile application development framework by the Adobe system, which is used in creating mobile apps. A developer just needs to have knowledge of HTML, CSS, and javascript for creating apps with PhoneGap technology. With the help of PhoneGap, you can create applications for all platforms like iOS, Android, Blackberry, etc.

Q 2. What is Cordova?

Ans:- Cordova is an engine that supports or powers the entire PhoneGap interface.

Q 3. How is PhoneGap simplifying Mobile Development?

Ans:- Building applications for different platforms require different languages and frameworks. But with the help of PhoneGap, you can develop apps for any platform just with the help of web technologies. You are not required to learn new languages for developing apps on new platforms.

Q 4. What are the various platforms supported by PhoneGap?

Ans:- The platforms supported by PhoneGap are:-

  • iPhone
  • Blackberry OS
  • Android
  • Web OS
  • Tizen
  • Windows Phone OS
  • Symbian
  • Bada

Q 5. What are some of the PhoneGap events?

Ans:-

? deviceready

? pause

? resume

? online

? offline

? back button

? battery critical battery low

? battery status

? menu button

? search button

? start call button

? end call button

? volume down button

? volume up button

Q 6. What is the cost of using PhoneGap?

Ans:- PhoneGap is an open-source platform, and it's FREE. This means that developers can use PhoneGap free of cost to build any mobile application.

Q 7. What is the architecture of a PhoneGap application?

Ans:- First of all, the HTML assets are placed locally, and after that, the PhoneGap loads it, which can request the resources from the local environment or a dedicated server.

Q 8. Differentiate between PhoneGap and PhoneGap build?

Ans:- The framework that is built for app developers is called PhoneGap as it is used in building apps for mobile devices. Whereas, PhoneGap build is just a cloud-based service.

Q 9. What are the features of PhoneGap?

Ans:-

  • The group of PhoneGap compiles new software and modules that are available free of cost due to its open source license.
  • PhoneGap operates with HTML5, CSS3, and JavaScript, the most widely known browser-based abilities which require no additional inputs.
  • The beginner's guide also helps to further speed the operation.
  • PhoneGap can easily make use of the properties of the native resources of the device, without compromising on the User Experience.

Q 10. What are some of the advantages of PhoneGap?

Ans:-

? It reduces development cost

? We do not need an expert developer to work on PhoneGap, any average developer can also complete the work.

? Each app can behave like a native application.

? Provide Robust Backend Support

? PhoneGap is well known for cross-platform capabilities, so you can develop a single app, and deploy it across all mobile platforms.

Q 11. What are the languages that are compatible with PhoneGap?

Ans:- The languages that are compatible with PhoneGap are Codebase CSS, HTML, and JAVASCRIPT.

Q 12. What are the different components of the PhoneGap plugin?

Ans:- There are mainly two components of the PhoneGap plugin. The first one is the implementation file, while the second component is the javascript file.

Q 13. What is Push notification in PhoneGap, and why do we use it?

Ans: Push notifications feature is used to directly show a message or notification to the user using the application. We use the Push notification feature to convey some important messages regarding the mobile app like an update or an instruction etc., to the users.

Q 14. Define Native applications.

Ans:- The applications that are installed by default on a mobile phone are known as native applications.

Q 15. Write the full form of CDNs?

Ans:- CDNs stands for Content Delivery Networks.

Q 16. What are the different types of CDNs?

Ans:- Different types of CDNs are as follows:- Microsoft AXJ CDN, jQuery CDN, and Google AXJ API CDN.

Q 17. What is the function of the Javascript component in PhoneGap?

Ans:- The javascript component in PhoneGap identifies and defines the function which can be used to acquire the native hook.

Q 18. What is the function of media.seekto?

Ans:- The media.seekto function updates the location of an audio file.

Q 19. Explain about a Hybrid App?

Ans:- A hybrid app is a mobile application containing features of both native and web applications. When an application is downloaded from an app store and installed locally, the application will connect to whatever features the mobile platform offers via a browser that is embedded in the device.

Q 20. Explain the financial benefits of using PhoneGap?

Ans:- The financial advantage of using PhoneGap is that it increases productivity and decreases the cost of developing mobile apps at the same time.

Q 21. Why should mobile developers consider PhoneGap?

Ans:- Mobile developers should prefer PhoneGap because, with the help of PhoneGap, they can have a common source code for almost every platform. They do not need to code separately for separate platforms.

Q 22. What is a child's browser?

Ans:- A child browser is a plugin that can be integrated with the regular PhoneGap applications.

Q 23. What is the use of a child browser?

Ans:- A child browser is a preventive measure that prohibits or restricts young users from visiting inappropriate websites over the internet.

Q 24. PhoneGap was initially built by which company?

Ans:- Phoengap was initially built by a Vancouver based company in Canada whose name was Nitobi.

Q 25. In which year, the Adobe acquired Nitobi?

Ans: Adobe acquired- Nitobi in the year 2011.

Q 26. What is the difference between AIR and PhoneGap?

Ans:- AIR is created with the help of the tools that are rooted in the flash platform. It uses AIR runtime on a single code basis. Whereas PhoneGap uses web technologies like HTML, CSS, and javascript. PhoneGap applications are the web browser components to be supported on every platform.

Q 27. Explain the term Debug?

Ans:- Debug means to find out the error in a project and to fix them. There are some strategies to debug PhoneGap applications.

Q 28. What are the tools to develop apps in PhoneGap? 

Ans:- For iOS, the tools required are Xcode and iOS SDK.

The tools required for Android are Android ADT and SDK.

The tools required for blackberry OS are Blackberry webworks SDK, Sun SDK, and Apache.

Q 29. Name any 5 features in the PhoneGap camera options.

Ans:-

  • Quality:- It is used in defining the quality of the stored image from 0 to 100.
  • Media type:- It is used in setting the media type of the file.
  • Target height:- It is used in setting up the height of the image file.
  • Allowed:- This command is used for editing the image before selecting it.
  • Source type:- It is described in the navigator Camera section for setting the source of the picture.

Q 30. Mention some APIs of the PhoneGap?

Ans:-

  1. Geo-Location
  2. Compass
  3. Accelerometer
  4. Device
  5. Capture

Q 31. How can we store data locally in a PhoneGap?

Ans:- First of all, make sure that the app is online while processing the data. Then the SQLite database can be used to store data locally on the mobile platforms. The Cordova engine connects the SQLite database to the app.

Q 32. Who can use PhoneGap?

Ans:- As PhoneGap is an open-source platform, hence it can be used by any organization or an individual who is interested in mobile app development.

Q 33. What is the PhoneGap user interface for iOS and Android?

Ans:- For iOS, the PhoneGap user interface is an objective C Ui web view class, while for Android, the user interface of the PhoneGap is Android .webkit.webview.

Q 34. What are the benefits of having a CDN in the Jquery?

Ans:- When jQuery hosts the CDNs, the performance of the network is enhanced. The loading time of the website is significantly reduced, and the resolution of files also increases.

Q 35. Which storage options can be accessed by the PhoneGap?

Ans:- The PhoneGap can potentially access the following storage options:-

          The web SQL store, the local storage stores, and the memory store.

Q 36. How can we boost the performance of the PhoneGap across the globe?

Ans:- We can boost the performance of the PhoneGap all over the globe with the help of CDNs by hosting them with the jQuery. It helps in decreasing the loading time of a website.

Q 37. How to build a PhoneGap plugin?

Ans:-

Step 1. You have to create a new directory in the $(PROJECT_DIR)/plugin directory.

Step 2. Then you have to construct a Javascript file in the new directory.

Step 3. Then you must build a new objective C in order to enlarge the PhoneGap command class.

Q 38. What is the importance of PhoneGap in various mobile applications?

Ans:- When a programmer builds a mobile application, he does not need to know various languages for various platforms. A mobile application can be made just by having knowledge of web technologies like HTML, CSS, and javascript. PhoneGap is helpful for the appearance, functions, and touch services of the mobile application.

Q 39. Name one plugin that can be combined with the PhoneGap applications.

Ans:- A plugin named as child browser can be integrated with the PhoneGap applications. It prevents underage users from accessing inappropriate content or websites over the internet.

Q 40. Write down the steps to build a new plugin for iOS?


Ans:-

Step 1. Make a new directory at the location of the original plugin.

Step 2. You have to build a new javascript file in the newly developed article.

Step 3. After that, you have to build a new objective C class to enlarge the PhoneGap command.

Step 4. Then it will be found in the new directory.

Q 41. What is the function of media.getduration?

Ans:- With the help of this command, the API goes back at the time of the audio file in seconds. If you do not know the time of the audio file, then it will be returned.

Q 42. What are the commands for upgrading PhoneGap on several platforms?

Ans:- Command for Mac and Linux:- $sudo npm install - g PhoneGap

  Command for windows – C:> npm install – g PhoneGap 

Q 43. Write down the reason for using PhoneGap.

Ans:-

  1. It is used for developing mobile apps for several platforms only through the knowledge of web technologies.
  2. It saves a lot of time for the developers.
  3. You can share the apps easily that have been made for you.

Q 44. How can we use PhoneGap technology in PHP?

Ans:- PhoneGap is known as a hybrid mobile app development platform, whereas PHP is a server-side scripting language. To use PhoneGap with PHP, follow the below steps:-

Step 1. First of all, use PHP on the server.

Step 2. Then connect the PhoneGap with the server by using ajax call located in the js file.

Q 45. How can we change a Cordova project into a PhoneGap project?

Ans:-

Step 1. First of all, you have to create a new Cordova project through the visual studio.

Step 2. After that, Create the structure of the PhoneGap project.

Step 3. Now, you will need to update config.xml.

Step 4. After that, splash the screens.

Step 5. Now, you have to upload your project to the PhoneGap.

Step 6. After that, codesign and provision the app that you have built.

Q 46. Can we use PHP/.NET/.ASP/JAVA/JSF with the PhoneGap?

Ans:- PhoneGap only makes use of web technologies like HTML, CSS, and Javascript. But the developers can use these technologies remotely depending on their needs.

Q 47. Tell something about the limitation of PhoneGap?

Ans:- While working with native apps, PhoneGap can be less efficient on some occasions. Also, the performance of cross-platform apps is slightly lower than the performance of individual platform apps.

Q 48. What is the use of the implementation component of PhoneGap?

Ans:- The primary function of the implementation component of PhoneGap is to establish and maintain proper coordination with the original features of the phone.



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT